Het Brusselse dFakto haalde 2 miljoen euro aan kapitaal op bij particuliere investeerders en finance&invest.brussels, de vroegere GIMB, met steun van het investeringsvehikel TheClubDeal (TCD). Het gaat ook een banklening van 1 miljoen euro aan.

DFakto is gespecialiseerd in managementtools waarbij data zo worden georganiseerd dat er conclusies uit kunnen worden getrokken. Het Brugmann-ziekenhuis gebruikt de software om in realtime bedden en zorgpersoneel te visualiseren. Een grote Europese bank beheert er haar strategische plannen mee waarbij het dashboard van dFakto aangeeft welke projecten goed draaien en welke niet.

De platformen van dFakto maken het mogelijk data uit tal van systemen te selecteren, combineren en analyseren. De sectororganisatie Agoria gebruikt de tools om data in verschillende formaten van allerlei toepassingen in rapporten te bundelen die informatie verschaffen over uitgaven, budgetten en hr-criteria.

‘Op die manier komt één versie van de waarheid tot stand en kunnen de juiste beslissingen worden genomen’, zegt marketingdirecteur Hervé Toussaint. Daarbij is het de bedoeling dat ook niet-financiële aspecten worden opgenomen zoals de impact op het milieu, sociale zaken en corporate governance.

Marketing

Met het opgehaalde geld wordt onder meer een verkoop- en marketingteam uitgebouwd. Bij dFakto werken nu een veertigtal personen. ‘Het is de bedoeling dat we veel meer naar de Nederlandstalige kant van het land gaan. Als dat lukt, komt Nederland aan de beurt. Ook in Frankrijk, waar we een vestiging hebben, willen we ons ontwikkelen’, zegt Toussaint.

Partners zoals consultingbedrijven moeten zelf de software kunnen implementeren bij hun klanten. DFakto hoeft dan zelfs niet te weten wie die eindgebruikers zijn. ‘Dat effent het pad naar nieuwe zakenmodellen’, zegt CEO Thibaut De Vylder.

 

Source: https://www.tijd.be/de-tijd-vooruit/tech/brussels-softwarebedrijf-dfakto-trekt-naar-vlaanderen-en-haalt-geld-op/10317563.html

 

Pin It